אחזקה וטיפול - כיריים, מכשירי טיגון, מחבתות, תנורים חשמליים ועל גז.

                                                                                                                16/05/06

רכשת את ציוד הבישול הטוב ביותר הקיים. כמו כל ציוד טוב הבנוי במדויק, יש לתחזקו בקביעות.
לתפעול תקין, על נתוני הגז המופיעים בלוחית הנתונים ביחידה שברשותך להתאים לסוג הגז המסופק.
התקנת וכיוון הציוד החדש שלך תעשה בידי סוכנות שירות מוסמכת בלבד. 
סוכן הציוד שלך הוסמך לתת שירות זה.

מומלץ לבצע בדיקות תקופתיות על ידי הסוכן או סוכנות שירות מוסמכת לבחינת הטמפרטורה והכיוונים וכן לוודא שהחלקים הנעים תקינים.
כאשר הדבר מתאפשר, המנע מחימום יתר של ציוד שאינו בשימוש, זוהי הסיבה העיקרית לעלויות תחזוקה גבוהות. אחזקה שוטפת מבטיחה ביצועים מעולים.
בעת התקשרות עם המפעל או סוכן הציוד שלך בנוגע לבעיות שירות או חלפים, ציין את מספר המודל המדויק, כולל אותיות ומספרי קידומת וסיומת וכן את המספר הסידורי אם מופיע.     
לוחית הנתונים על היחידה מכילה נתונים אלו.

ניקוי - חיצוני

אמייל שחור - אפשר לציוד להתקרר לאחר השימוש ושטוף את כל שאריות השומן החיצוניות באמצעות תמיסת דטרגנט או סבון פושרת. יבש ביסודיות. אין להשתמש בצמר פלדה וכדומה.
לוח ניקל או כרום - יש לשטוף לאחר התקררות באמצעות תמיסת דטרגנט או סבון פושרת. אין להשתמש בצמר פלדה וכדומה.
פלדת אל-חלד - ניתן להסיר לכל
וך רגיל באמצעות תמיסת דטרגנט או סבון ומטלית.
להסרת שומן שהצטבר, טבול מטלית או ספוג בחומר ניקוי ועבור על המתכת לאורך קווי הגימור.
אין לשפשף בתנועות מעגליות. ניתן בדרך כלל להסיר לכלוך ושאריות שרופות שלא נשטפו על ידי שפשוף המשטח בסקוטש-ברייט או במטלית פלדה. אין להשתמש בצמר פלדה רגיל. ניתן להסיר כתמי חום על-ידי גירוד חזק בסקוטש-ברייט או במטלית פלדה בכיוון קווי המשטח בשילוב עם חומר ניקוי אבקתי.

חלקים עליונים

מחבתות
שימון -
לפני השימוש הראשוני, יש לשמן את משטחי המחבתות
רחץ את המחבת בתמיסת דטרגנט או סבון חמה,שטוף ויבש ביסודיות.
חמם את המחבתות בטמפרטורה הנמוכה ביותר האפשרית למשך 30 דקות.
כסה בשכבת שמן-בישול דקה. השאר את השמן במשך 5 דקות ונגב.
החזר לטמפרטורה בינונית וכסה בשכבת שמן חדשה. נגב את העודפים לאחר 5 דקות.
העבר לטמפרטורת בישול, כסה בשכבת שמן נוספת ונגב העודפים לאחר 3 דקות.
המחבת משומן ומוכן לשימוש.
ניתן לשמן שנית את המחבת בכל עת שתחפוץ על ידי ניקוי יסודי u1493 וחזרה על תהליך השימון.

ניקוי -

יש לנגב את פלטות המחבת בכל יום בעודן חמות. הסר שומן או מזון שרוף באמצעות מרית. בעת הצורך, נקה את המחבת ביסודיות באמצעות חומר לניקוי מחבתות (ניתן להשגה אצל סוכן ציוד המטבח שלך). הברק את משטח המחבת. רחץ את המשטח, שטוף ויבש ביסודיות. שמן מחדש את המחבת.

הצעות תפעול
:

1.) המנע מחימום יתר של המחבת,
הדבר גורם להדבקות ולשרפת שומן ולקושי בניקוי המשטח.
2.) אין להכות בעזרת המרית על המחבת, הדבר יגרום לשריטת המשטח.
3.) נקה את מגש השומן לעתים קרובות, כך שלא יעלה על גדותיו.

חלקים חמים או משטח הרתחה

ניקוי -
יש לנגב את החלקים העליונים בעודם חמים. הסר שאריות שרופות באמצעות מרית.
לאחר ההתקררות, רחץ את המשטח בדטרגנט או סבון פושרים. יבש ביסודיות.
נגב בעזרת מטלית מעט משומנת.

הצעות תפעול:

1. אל תשאיר את החלקים העליונים פועלים "במלוא העוצמה" כאשר אינם בשימוש.
    הדבר פוגע ביחידה, גורם לכתמי חום, מבזבז גז ומחמם את המטבח שלא לצורך.
2. השתמש בכלי בישול בעלי תחתית שטוחה להשגת נצילות מרבית.

חלקים עליונים פתוחים
שבכות וחלקי ברזל - כאשר שבכות ברזל טבעתיות (המכוסות בדרך כלל בשומן) מגיעות אל המשתמש, מומלץ לבצע את תהליך השימון והאחזקה הבא:
1.  רחץ את השבכות עליונות בתמיסת דטרגנט או סבון פושרת. יבש ביסודיות.
     מרח בשומן צמחי את כל המשטחים החשופים בכיוון הגירעון.
2.  שאריות לכלוך שרופות ניתנות להסרה באמצעות מברשת. שאריות שרופות עקשניות 
     ניתנות  להסרה בדר"כ באמצעות חומר מנקה תנורים. רחץ, יבש ביסודיות, ומשח בשומן צמחי.
3.  חזרה על התהליך לעתים קרובות תמנע התפתחות חלודה הגורמת למשטח דביק ומלא שומן
     שרוף מעל לשכבות וטבעות הברזל.
שבכות וחלקי חרסינה - יש לרחוץ שבכות עליונות מדי יום בעזרת תמיסת דטרגנט או סבון חמה
וליבש ביסודיות.
אגני ניקוז - יש לרוקן ולרחוץ מדי יום.

הצעות תפעול:

1.) המנע משימוש בסירים גדולים מידי.
2.) המנע מעודפים העלולים להישפך.
3.) סירים מכוסים ירתחו מהר יותר.

תנורים
ניקוי - פנים התנור עשוי מאמייל חרסינה ויש לנגבו מדי יום. הניקוי בעזרת תמיסת סבון. לפחות פעם בשבוע, יש
לנקות את התנור ביסודיות באמצעות דטרגנט או כל מנקה תנורים מסחרי המומלץ לשימוש באמייל חרסינה. נקה את
תחתית התנור להסרת עודפים שנשפכו.
ניקוי תנורים מתמיד - לתהליך ניקוי התנור, ראה הוראות ניקוי מתמיד המסופקות יחד עם התנור.

הצעות תפעול

1. צלייה בטמפרטורה נמוכה מומלצת להשגת התכווצות מינימלית של הבשר ומניעת התייבשותו.
2. ריפוד התנורים בנייר אלומיניום עלול להפריע לאיזון החום.
3. סירים או תבניות אפייה עטופים גורמים לבישול לקוי.
4. סירים מבריקים מאוד גורמים בדרך כלל לתחתית קלה.
5. מזון שרוף ועוגות סדוקות נגרמים בדרך כלל בשל טמפרטורה גבוהה מדי.
6. תוצר יבש בסיום האפייה מצביע על חום נמוך מדי.
    העמס את הסירים בצורה שווה, ורווח בינם לבין עצמם ובינם לבין דפנות התנור.

מכשיר טיגון
ניקוי - נקה את מיכל הטיגון לפני המילוי במרכיבי הטיגון. השתמש בסבון, דטרגנט או תמיסת סודה לשטיפה. שטוף ביסודיות ויבש את המיכל.
יש לבצע ניקוי תקופתי באמצעות חומר ניקוי מכשירי טיגון נוזלי פריימסטר או או כל מנקה מיכלי טיגון מסחרי מומלץ אחר.

הצעות תפעול
7.
 בזמן השימוש בחומרי טיגון מוצקים, מלא את המיכל בחומר הטיגון ולאחר מכן הפעל וכבה את
    המכשיר מדי 10שניות ומלא מחדש עד אשר כל חומר הטיגון הומס. שמן טיגון שרוף מקצר את חיי
    המכשיר ומזיק לו.
8. להארכת חיי שמן הטיגון, המנע מחימום יתר והורד את הטמפרטורה כאשר המכשיר אינו פעיל.
9. וודא כי שמן הטיגון הגיע לטמפרטורת הטיגון לפני הוספת המזון לתוכו.
10. להארכת חיי שמן הטיגון, יש לסננו באמצעות קונוסי מסנן טיגון גארלנד מדי יום ואף לעתים  
       תכופות יותר, אם הדבר נדרש.
11.אין למלא את הסלים מעבר לחציים.
12.שמור על השמן מוכן לפעולה.
13.טגן חתיכות בעלות גודל זהה בכל סבב להשגת התוצאות הטובות ביותר.
14.יש להסיר לחות עודפת מעל המוצר לפני הטיגון.
15.אם שסתום הניקוז דולף, בדוק האם נכנסו שאריות מזון לתושבת השסתום.
16.ספק שמן הטיגון שלך עשוי לספק הנחיות טיגון מעולות.

מתקני צלייה
ניקוי - הסר ונקה את הרשתות מדי יום. בעת הסרת הרשתות, נקה את פנים המתקן. יש לשמור על מתקן הנשיאהנקי במיוחד באזורי המיסבים.

עצות תפעול
1. יש לשמן את המסבים פעם בחודש בשמן העמיד בחום גבוה.
2. לשמירת הבשר, הנח אותו באזור מחומם שאינו בשימוש.
3. הצלייה הטובה ביותר עבור דגים עדינים היא בתבנית מתכתית או בסיר.

כיריים
חלקי ברזל - כאשר חלקי הברזל (המכוסים בשומן) מגיעים למשתמש, יש לבצע את תהליך השימון הבא:
1. רחץ את השבכות העליונות בדטרגנט או תמיסת סבון פושרים. יבש ביסודיות.
    מרח בשומן צמחי את כל המשטחים החשופים בכיוון הגירעון.
2. שאריות לכלוך שרופות אפשר להסיר באמצעות מברשת. שאריות שרופות עקשניות ניתנות להסרה
     בדרך כלל באמצעות חומר מנקה תנורים. רחץ, יבש ביסודיות, ומשח בשמן צמחי.
3. חזרה על התהליך לעתים קרובות תמנע התפתחות חלודה הגורמת למשטח דביק ומלא שומן
    שרוף מעל לשכבות וטבעות הברזל.

ניקוי - השתמש בדטרגנט או תמיסת סבון פושרים לניקוי החיצוני היומי. יבש ביסודיות.

צור קשר
דלג על צור קשר

קבל הצעת מחיר

checked
עבור לתוכן העמוד