מכונות קרח למסעדות ומטבחים תעשייתיים – סקירה מקצועית

מכונות קרח הן חלק בלתי נפרד מהציוד הנדרש במסעדות, ברים ומטבחים תעשייתיים. הן מספקות קרח באיכות גבוהה בכמויות מסחריות המתאימות לצרכים השונים של עסקים בתחום המזון והמשקאות. במאמר זה נסקור את סוגי מכונות הקרח השונות הזמינות בישראל, מאפייניהן, ונציע התאמה של מכונות הקרח לסוגי עסקים שונים.

סוגי מכונות קרח הנפוצות בישראל

מכונות קרח קוביות

מכונות אלו מייצרות קוביות קרח קשיחות ושקופות, והן הנפוצות ביותר בשוק הישראלי.

  • יתרונות:
    • נמסות לאט ומשמרות את טעם המשקה
    • מראה אסתטי ומושך
    • קוביות בגדלים שונים (קטנות, בינוניות, גדולות)
    • מתאימות למגוון רחב של שימושים
  • דגמים פופולריים בישראל:
    • מכונת קרח מלא (Full cubes) תוצרת Simag (מק"ט sg sce30)
    • מכונת קרח אצבעות 18 – 32 ק"ג תוצרת sg sde34) Simag)
    • מכונת קרח מעוצבת תוצרת Icetro

מכונות קרח פתיתים (Flake)

מכונות אלו מייצרות פתיתי קרח רכים וקלים לדחיסה, המתאימים לתצוגות מזון ולקירור.

  • יתרונות:
    • מתאימות לתצוגת מזון טרי (דגים, בשר)
    • מגע רך ונעים
    • מתחממות פחות מקוביות בעת מגע עם מזון
    • יעילות אנרגטית גבוהה יחסית
  • דגמים נפוצים בישראל:
    • מכונת קרח פתיתים תוצרת La Minerva (איטליה) ייבוא של קירוסקאי פלבם
    • מכונת קרח 90 ק"ג פתיתים + תא אחסנה של תוצרת RM Gastro (צ'כיה)
    • מכונת פתיתי קרח של מכונת פתיתי קרח NUGGET

מכונות קרח מיני-קוביות או נאגטס

מכונות המייצרות קוביות קטנות במיוחד או בצורת נאגטס המתאימות לדרינקים ומשקאות.

  • יתרונות:
    • מתאימות במיוחד למשקאות
    • נמסות מהר יחסית ומקררות משקאות במהירות
    • מגע רך יותר מקוביות רגילות
  • דגמים נפוצים בישראל:

מכונות קרח חלול  (HOLLOW CUBES) או מודול ייצור קוביות

מכונות המייצרות קרח בצורת צינור חלול, פופולריות במיוחד בברים ומועדונים.

  • יתרונות:
    • מראה אסתטי ייחודי
    • נמסות לאט יחסית
    • מצוינות למשקאות אלכוהוליים
  • דגמים נפוצים בישראל:

התאמת מכונות קרח לפי סוג העסק

מכונות קרח לאיטליזים

איטליזים דורשים קרח בעיקר להצגת מוצרי בשר טריים ולשמירה על טמפרטורה נמוכה.

  • הסוג המומלץ: מכונות קרח פתיתים (Flake)
  • סיבות לבחירה:
    • הפתיתים מתאימים עצמם למוצרי בשר במגוון צורות
    • לא פוגעים במרקם הבשר
    • מספקים קירור אחיד ויעיל
    • קלים לפיזור ולעיצוב בתצוגות
  • תפוקה מומלצת: 80-150 ק"ג ליממה (תלוי בגודל האיטליז)
  • דגמים מומלצים: SNOW FLAKE SF-100, SF-150 של קירוסקאי פלבם

מכונות קרח לחנויות / מסעדות דגים

עסקים המתמחים בדגים דורשים קרח באיכות גבוהה לתצוגה ולשמירה על טריות.

  • הסוג המומלץ: שילוב של מכונות קרח פתיתים ומכונות קרח קוביות
  • סיבות לבחירה:
    • פתיתים לתצוגות ולאחסון המוצרים
    • קוביות לאריזות משלוח ולשימור דגים בהגשה
    • פתיתים לא פוגעים בעור הדג העדין
  • תפוקה מומלצת: 150-300 ק"ג ליממה
  • דגמים מומלצים
    :

    • sg spr200 להכנת 200 ק"ג פתיתי קרח של קירוסקאי פלבם לתצוגות

מכונות קרח למסעדות בשר

מסעדות בשר משתמשות בקרח למגוון מטרות – מקירור משקאות ועד לשימוש בהכנת תבשילים.

  • הסוג המומלץ: מכונות קרח קוביות בגדלים שונים
  • סיבות לבחירה:
    • קוביות גדולות למשקאות פרימיום
    • קוביות בינוניות לשימוש כללי
    • עמידות לאורך זמן במשקאות
  • תפוקה מומלצת: 100-200 ק"ג ליממה
  • דגמים מומלצים: מודול ייצור קוביות קרח 160 ק"ג תוצרת Simag (איטליה) מק"ט sg svd152
    של קירוסקאי פלבם

מכונות קרח לבתי קפה

בתי קפה משתמשים בקרח בעיקר למשקאות קרים ולמשקאות קפה מיוחדים.

  • הסוג המומלץ: מכונות קרח מיני-קוביות או נאגטס
  • סיבות לבחירה:
    • מקררות במהירות משקאות קפה
    • נמסות בקצב אופטימלי לשתייה
    • גודל קטן המתאים לכוסות קפה
    • לא מדללות יתר על המידה
  • תפוקה מומלצת: 50-100 ק"ג ליממה
  • דגמים מומלצים: sg sdh100 מכונת קוביות קרח 100ק"ג של קירוסקאי פלבם

 

מכונות קרח לבר

ברים דורשים מגוון סוגי קרח לסוגי משקאות שונים ולצרכים דקורטיביים.

  • הסוג המומלץ: שילוב של מכונות קרח חצי סהר, קוביות ומיני-קוביות
  • סיבות לבחירה:
    • קרח חצי סהר לדרינקים יוקרתיים
    • קוביות לשימוש כללי
    • מיני-קוביות לקוקטיילים מיוחדים
  • תפוקה מומלצת: 120-250 ק"ג ליממה
  • דגמים מומלצים:

שיקולים נוספים בבחירת מכונת קרח

צריכת אנרגיה וחסכון

  • רוב מכונות הקרח המודרניות מגיעות עם דירוג אנרגטי ואפשרויות חסכון
  • מומלץ לבדוק את צריכת החשמל בקוט"ש לק"ג קרח מיוצר
  • מכונות עם מדחסים איכותיים (כדוגמת אלו של קירוסקאי פלבם) חוסכות בהוצאות חשמל לטווח הארוך

תחזוקה וניקיון

  • מכונות קרח דורשות תחזוקה שוטפת למניעת הצטברות אבנית וחיידקים
  • יש לבחור מכונה עם גישה נוחה לניקוי ותחזוקה
  • חלק מהדגמים כוללים מערכות ניקוי עצמיות או התראות על צורך בניקוי

חומרי מבנה ועמידות

  • מכונות איכותיות בנויות מנירוסטה 304 עמידה
  • חשוב לבדוק את איכות המדחס והמאייד
  • התאמה לסביבת העבודה (טמפרטורה, לחות, סביבת מטבח)

קירוסקאי פלבם – המובילה בשוק מכונות הקרח בישראל

קירוסקאי פלבם הינה החברה הגדולה בישראל לציוד למסעדות ומטבחים תעשייתיים, ומשווקת מגוון רחב של מכונות קרח לכל סוגי העסקים בענף המזון. החברה מציעה:

  • מגוון פתרונות: מכונות קרח בכל הקטגוריות – קוביות, פתיתים, מיני-קוביות וקרח חצי סהר
  • ליווי מקצועי: יועצים מקצועיים המסייעים בבחירת המכונה המתאימה לצרכי העסק
  • שירות לאחר הרכישה: מערך תמיכה טכנית ושירות הזמין בכל רחבי הארץ
  • אחריות יצרן: אחריות מורחבת על כל מכונות הקרח
  • חלקי חילוף: מלאי קבוע של חלקי חילוף מקוריים
  • הדרכה: הדרכה מקצועית על תפעול ותחזוקה נכונה של המכונות

סיכום

בחירת מכונת הקרח המתאימה לעסק היא החלטה חשובה המשפיעה על איכות המוצרים והשירות ללקוחות. חשוב להתאים את סוג הקרח וכמות הייצור לצרכים הספציפיים של העסק. קבלת ייעוץ מקצועי מחברות מובילות כמו קירוסקאי פלבם, המתמחות בתחום ומציעות ליווי מקצועי לפני ואחרי הרכישה, היא מפתח להצלחה בבחירת מכונת הקרח האידיאלית למטבח התעשייתי או העסק שלכם.

 

השאירו פרטים
ונחזור אליכם בהקדם

דילוג לתוכן