מהיר אבל לא עצבני (חלק 1) – מיקרוגל מסחרי – תעשייתי למסעדה

ברוכים הבאים למאמר הראשון על אמצעים לבישול מהיר במטבח התעשייתי.
במאמר היום בחרנו להתמקד במיקרוגל למסעדה או למטבח התעשייתי / מוסדי.
קיבצנו את המידע העדכני ביותר אודות השימושים השונים במיקרוגל במטבח התעשייתי.


מיקרוגל הוא כלי חשמלי חיוני בעולם הקולינריה המהירה שמאפשר תהליך מהיר ויעיל של הכנת מגוון רחב של מאכלים. במאמר זה, נסקור את הטיפים החשובים לשימוש נכון במיקרוגל, טכניקות לשיפור התוצאות ורעיונות להפיק מירב תועלת מהכלי המופלא הזה.

אז התעדכנו והתכוננו למסע בישול מהיר וטעים שיחסוך לכם זמן יקר במטבח המסעדה!

מה זה בכלל מיקרוגל? (קצת חוקים פיזיקליים)

מיקרוגל הוא כלי חשמלי המשמש לחימום ולבישול מזון בצורה מהירה ויעילה.

הוא משתמש בגלי מיקרו אלקטרומגנטיים בעלי גודל משתנה (מגיע עד ל מטר) ותדירות של מטורפת של עד 300 גיגה הרץ שמתחדשות באופן מהיר ומפיקות חום, המשפיע על המזון ומחממו. באמצעות מגנטרון (במקרה של חלק מהמיקרו-גלים שלנו קיים מגנטרון כפול) המחולל את הגלים האלקטרומגנטיים,  וכך הבישול או ליתר דיוק השימוש במיקרו-גלים מכניס את המשתמש לספקרום של השדה האלקטרומגנטי, בספקרום הזה ניתן למצוא בנוסף גלי רדיו, גלי אור.


מיקרוגל נמדד בהספק נמדד בוואט הוא משפיע באופן ישיר על כושר ועוצמת היכולת שלו לחמם את המאכלים.

 

המיקרוגלים המסחריים בחברת קירוסקאי הינם בעלי הספק של 1100- 1850 וואט.
מיקרוגל מיועד בעיקר לשימוש במזון מוכן ולא גולמי , אך גם ניתן להשתמש בו להכנת מאכלים מהירים ופשוטים.

המיקרוגל התעשייתי בניגוד למיקרוגל הביתי עובד כאמור בהספק גבוה יותר ולכן עוצמת הבישול שלו גבוהה הרבה יותר, בנוסף המיקרוגלים אותם מציעה חברת קירוסקאי למסעדות מגיעים במספר גירסאות.

 

אילו סוגי מיקרוגל משווקים אצלנו בקירוסקאי?

בחברתנו משווקים מספר סוגי מיקרוגלים מסחריים המתחלקים לשתי קטגוריות ראשיות:

  • בקרה אנלוגית 

עם 4 עוצמות חום לחימום מגוון רחב של סוגי מנות לרבות:

 תבשילים (אורז,רטבים,תבשילי בשר לא מעובד ועוד).
מנות מוקרמות כגון:לזניה,מרקים, אשר מקבלים הקרמה בצורה אחידה ללא הבדלים בשטח המנה.

מיקרוגל בעל נפח גדול של 26 ליטר המאפשר להכניס מספר מנות בחימום אחד.

המיקרוגל מגיע עם עיצוב לעשייתי בגווני מתכת מבריקה וניתן לניקוי והברקה בקלות. 

  • בקרה דיגיטלית

מיקרוגל בעל בקרה ושידור דיגיטלי.

עם 30 – 20  תכניות חימום בישול לאיכות אופטימלית לפי סוג מזון או מנה.

בעל 5 עצמות חימום, אופציות לאפיית עוגות או מוצרים אחרים ומנות נוספות עליהן נפרט בהמשך.

כיצד למקסם את היכולות של המיקרוגל שלך במסעדה? 

 יתרונות לשימוש במיקרוגל ואיך עושים את זה נכון?

 

שימוש נכון וויסות עוצמת החום לפזיור שווה של אנרגיה

 

המיקרוגל עובד בשיטה של חימום עילי – כלומר עיקר החום מגיע לשכבה העליונה של המנה וחודר פנימה כ 1.27 ס"מ או פחות, ככל שהחום עולה.

חום גדול מדי יגרום לייבוש או חריכה של השכבה העליונה של המנה , על כן , יש לכוון את החום בצורה מדודה כך שרמת חום נמוכה יותר מעניקה למנה סוג של הפסקה וזמן לחום להתפשט לתוך החלקים העמוקים של האוכל בצורה שווה.

להזיז את המרכיבים בחימום

 

מנות מסוימות אשר מחוממות במיקרו והן אינן שטוחות אלא יש להן עובי כגון בטטות,קישואים,עגבניות , כאשר מחוממות , עלינו להזיז ולהפוך אותן בזמן החימום (ככל שהמרכיב עבה יותר כך ייקח למיקרו זמן רב יותר לחממו) להשגת רמת חימום שווה לכל חלקי המנה.

ברמה המולקולארית (לא למזונות קפואים)

המיקרוגל עובד על מוצרים אשר ניתן להשפיע עליהם ברמה מולקולארית כגון:

שמן,מים (או נוזלים אחרים), סוכר, שומנים אחרים וכו.

גלי המיקרו גורמים למולקולות לזוז וכך מחממים את המנה / האוכל, מדוע אנו מציינים זאת? מפני שמאכלים קפואים (מולקולות המים שבהם מכווצות ואינן יכולות לרטוט) לא יחוממו ולמעשה לא יושפעו כלל/

טיגון באמצעות המיקרו

אמרנו מקודם שגלים אלקטרומגנטיים מתפשטים טוב בנוזלים,לכן במידה ואתם חושבים על טיגון, כן כן עם שמן וכו' המיקרו יכול לעשות לכם אחלה שירות – מוזמנים לנסות את זה עם טופינגס מיוחדים כגון:

 

  • בצל מטוגן
  • חצילים (חתוכים לקוביות קטנות) 
  • קוביות תפו"א
  • מרכיבים נוספים שאתם חושבים שיכולים לעבוד טוב עם טיגון בשמן עמוק  – רק לזכור להשתמש בקערה עמוקה על מנת למנוע לכלוך של פנים המיקרו בנקודת הרתיחה של השמן.

 

הכנת רוטב שוקולד

 

המיקרו יכול לתפקד כשוקולטייר לעת מצוא, המסה של שוקולד ליצירת גנאש או פשוט שוקולד נוזלי מבלי להמיס אותו על אש.

 

הכנת פירה – תתחילו במיקרו.

 

המיקרוגל מעולה לריכוך של מוצרים (וגם המסתם המוחלטת), כאשר אנו רוצים להכין פירה תפו"א / צ'יפס / פירה בטטה / צ'יפס בטטה אנו יכולים להיעזר במיקרו על ידי הכנסה של תפו"א לשקית ניילון וכיוון עוצמת המיקרו לגבוה.

הנוזלים הנלכדים בשקית מרככים את המרכיבים לכדי אפשרות להכנת פירה רך ואחיד.

במאמר זה עסקנו ב…

הסברנו מהו מיקרוגל (שיעור קצר מאוד בפיזיקה) , כיצד עובד מיקרוגל  

הסברנו מהו מיקרוגל תעשייתי , אילו סוגי מיקרוגלים מסחריים חברת קירוסקאי משווקת למסעדות ומטבחים תעשייתיים.מיקרו עוצמתי וגדול.

 

הסברנו כיצד נכון לחמם במיקרוגל מנות , אילו פרודוקטים יתחממו ואילו לא , 

נתנו מספר טיפים לחימום ויצירה של מאכלים באמצעות המיקרו.

 

אם אתם בעלי מסעדה או מנהלים / שפים של מטבח תעשייתי חברת קירוסקאי מציעה לכם מגוון של מיקרוגלים לשימוש מסחרי , עם אחריות ל 24 חודשים וייעוץ מקצועי לפני הרכישה.

 

למעבר לקטגוריית מיקרוגלים לחצו כאן

למעבר לקטגוריית בישול מהיר לחצו כאן

 

עקבו אחרינו למאמר המשך על תנורים מהירים…

השאירו פרטים
ונחזור אליכם בהקדם

דילוג לתוכן