איך שגלגל מסתובב – 5 עובדות שלא (בטוח) ידעתם על מתקן שווארמה

המראה של מתקן שווארמה מסתובב וזהוב הוא ההוכחה לכך שעם האוכל בא התיאבון. אבל האם תהיתם פעם איך הגלגל מסתובב, תרתי משמע, ומאפשר לבשר להיצלות לשלמות? אספנו חמש עובדות מפתיעות על מתקן השווארמה שעשויות רק לגרום לכם להעריך עוד יותר את הביס הבא שתיקחו.

 

מתקן שווארמה מקצועי על גז
מתקן שווארמה פועל על גז

 

1. מהירות מחושבת וקבועה

בלב כל מכשיר שווארמה עומדת מכניקה מעוצבת בקפידה המסובבת את השיפוד במהירות קבועה, המחושבת כדי להבטיח צלייה אחידה על פני כל הבשר. מהירות איטית יותר עלולה לגרום לבישול לא אחיד, בעוד שסיבוב מהיר מדי עלול לייבש את השכבות החיצוניות מבלי לחמם כראוי את המרכז. הדיוק של הסיבוב הזה הוא זה שמבטיח לכם את המנה העסיסית והעדינה שהפכה את השווארמה לכל כך אהובה.

  1. שילוב מספר סוגים של חום

רוב האנשים מניחים שמכונות שווארמה פשוט משתמשות במקור חום אחד מאחורי הבשר המסתובב. אבל האם ידעתם שהמכונות האלה משתמשות לעתים קרובות גם בחום אינפרא אדום ובחום רדיאנטי? השילוב מאפשר לשווארמה להתבשל מהר יותר, ובאופן אחיד. חום האינפרא אדום חודר עמוק יותר לתוך הבשר, בעוד שחום רדיאנטי גורם לפריכות הזו עם הגימור המקורמל המושלם הזה.

  1. צלייה אנכית

הרוטיסרי האנכי הוא המצאה מודרנית יחסית. שווארמה מסורתית, או מנות דומות כמו קבב דונר, בושלו בשיטה המסורתית בצורה אופקית על להבה פתוחה. כניסתה של מכונת השווארמה האנכית חוללה מהפכה בתעשייה בכך שהיא אפשרה למיצים הטבעיים של הבשר לטפטף למטה, תוך כדי בישול השכבות שמתחת. החידוש המהפכני הזה לא רק שיפר את הטעם, אלא גם הפך את הבישול ליעיל יותר במסעדות עמוסות ובדוכני אוכל רחוב.

  1. המכשיר לא מטפל רק בבשר

בעוד שהשווארמה עשויה בדרך כלל מכבש, עוף או בקר, אותה מכונה יכולה להתמודד עם מגוון סוגי מזון. במטבחים רבים במזרח התיכון, מכונות שווארמה משמשות כרוטיסרים לצליית ירקות, הכנת פלאפל ואפילו קליית פיתות. אז, בפעם הבאה שאתם רואים מכונת שווארמה, דעו שהיא יודעת לעשות יותר מרק לסובב את הבשר האהוב עליכם!

  1. בקרת טמפרטורה היא המפתח לשווארמה מושלמת

מתקן שווארמה מצוידו בבקרת טמפרטורה מדויקת, החיונית לשמירה על עסיסיות הבשר וטעמו. הטמפרטורה של המכונה מותאמת בדרך כלל לסוג הבשר שצולים. לדוגמה, עוף דורש טמפרטורות גבוהות יותר, בעוד שניתן לבשל כבש ובשר בחום נמוך יותר למשך זמן רב יותר כדי להשיג רכות. טבחים מיומנים משתמשים בהגדרות אלו כדי ליצור את האיזון המושלם בין מראה חיצוני פריך לפנים עסיסי.

 

ולפני שאתם פותחים שולחן,

בפעם הבאה שאתם עומדים מול דוכן שווארמה, מחכים למנת הבשר הטעים הזה שייחתך לתוך הפיתה שלכם, קחו רגע להעריך את המדע והחדשנות שמאחוריו. מכונת שווארמה לא סתם עושה סיבובים, היא נבנתה כדי להעניק לכם את הביס המושלם, בלעדיה, זה לעולם לא יהיה אותו הדבר.

עשינו לכם חשק? חברת קירוסקאי, המתמחה בייבוא ושיווק של מכשירים מקצועיים למסעדנים ואנשי מקצוע, מציעה מתקני שווארמה איכותיים שעונים על הסטנדרט הגבוה ביותר, ומבטיחים לכם צליה לא פחות ממושלמת. בואו לראות את קטלוג המוצרים שיסובב לכם את הראש.

השאירו פרטים
ונחזור אליכם בהקדם

דילוג לתוכן