גריל או מנגל גז תעשייתי הוא מתקן עליו צולים אוכל. המתקן כולל רשת מתכת שמונחת על מקור חום ישיר. ישנם סוגים שונים של גרילים:
גריל פחם– גריל זה הוא הגריל הקלאסי והפשוט שבו מקור החום הוא מהפחם.
גריל חשמל וגריל גז– הם גרילים מודרניים הצולים באמצעות חשמל או גז.
כידוע בישראל השימוש בגריל הפך לנוהג נפוץ בחגים רבים כמו ביום העצמאות, באירועים ובמפגשים חברתיים. וניתן לראות שמרביתנו אוהבים מאוד נוהג זה ואת טעמו של הבשר או הירקות הנצלים על הגריל. ובדיוק מהסיבה הזו כה חשוב לבחור את הגריל המתאים לנו ביותר.
כפי שבמטבח הפרטי לגריל יש פינה חמה בליבנו, כך גם במטבח התעשייתי הגריל הפך למוצר חשוב ובעל ערך רב. ולכן ככל הנראה כל שף או טבח יודע שהמטבח התעשייתי המקצועי חשוב שיהיה מאובזר בכלים מקצועיים שבעזרתם השף או הטבח יוכלו להכין מזון איכותי וטעים לשביעות רצונם של הלקוחות.
בשל כך על מנת למקסם את הצלחת העסק שלך, בחר בגריל איכותי למטבח שלך. חברת "קירוסקאי- פלבם" מציעה מגוון פתרונות של ציוד ומכשור למטבח המקצועי בהתאמה אישית.
לצפייה בגרילים התעשייתים שלנו לחצו כאן
בחברה תוכל לקבל ייעוץ ממיטב המומחים בתחום שידאגו לספק לך את הגריל התעשייתי המקצועי המתאים ביותר לסוג העסק שלך.
ישנם מספר סוגים של גרילים עליהם נפרט בקצרה:
גריל גז איכותי זהו מכשיר חשוב מאוד כאשר בוחרים ציוד למסעדה. כלומר, בחירה של גריל איכותי למטבח יכולה להשפיע על טעמן של המנות היוצאות ללקוחות.
גריל גז תעשייתי מאפשר לטבח או לשף לבשל כמויות גדולות של מאכלים בפרק זמן קצר, ובעזרתו ניתן להכין מנות שונות בריאות וטעימות.
ולכן כה חשוב לבחור בגריל גז איכותי כדי לעזור לך למקסם את הצלחת העסק שלך. כמו כן, גריל הגז מצריך רק גז ואינו מצריך הכנה מוקדמת.
במידה ויש ברשותך מסעדה, מוטב כי יהיה לך ציוד משוכלל בעל תפוקה גבוהה בפרק זמן קצר. זאת ועוד: בטרם תרכוש גריל גז, עלייך להבין מה מספר האנשים אותם הוא ישמש, לאיזו מטרה, מהו גודל הגריל הנדרש, מהי עוצמת הגריל ומהו התקציב שלך לטובת רכישת הגריל. בנוסף, גריל הגז צריך להיות בטיחותי ובעל מקצוע מוסמך צריך להתקין אותו. כמו כן, גריל הגז צריך להיות איכותי כדי שיוכל לשרת אותך למשך זמן רב ולא להתקלקל ברגע קריטי, וכמו כן חשוב מאוד שהגריל יתאים למידות המטבח. לבסוף, כאשר תענה על שאלות אלו, תוכל לבחור את הגריל המתאים ביותר לעסק שלך.
גריל חשמלי הוא גריל הפועל בעזרת חיבור לחשמל. כאשר מחברים את הגריל לחשמל, המשטח העליון מתחיל להתחמם ולאחר זמן קצר הוא מוכן לצלייה.
מנגל חשמלי יכול להתאים לשימושים בתנאים שונים באמצעות חיבור למקור חשמל.
אם כך, אחד היתרונות בשימוש בגריל חשמלי הוא קיצור משך הזמן הנדרש לצליית בשר, דגים, עופות, ירקות ועוד. כמו כן, צליית הבשר נעשית בצורה קלה ופשוטה. אבל כמו בכל מכשיר חשמלי, ישנם כללי בטיחות שצריך לשמור עליהם בהפעלת המכשיר. להלן מספר כללים:
גריל פחמים הוא קלאסי לכל אוהבי הבישול בחוץ. גריל מסוג זה עובד על ידי שריפת לבני פחם, עצים קשים, שבבי עץ או שילוב של שלושתם.
ולבסוף בגריל פחמים מופק הטעם המוכר והאהוב על כולנו. זהו גריל שמדליקים באמצעות פחמים מתחת לרשת הצלייה. אז מה מייחד את גריל הפחם מיתר סוגי הגרילים?
טעם: הטעם והארומה המעושנים הקלאסיים של הבשר שנחרך על פחמים אינו ניתן לחיקוי על ידי יתר סוגי הגרילים. וזאת משום שכאשר מכינים בשר על גריל הפחמים הוא סופג את הטעם מהתהליך שעובר על הפחמים ולכן מקבל טעם מיוחד ואותנטי שאנחנו כה אוהבים.
הכנה מראש: כדי להדליק את גריל הפחמים, צריך לבצע הכנה מראש: יש צורך להצטייד באביזרים מתאימים, בפחמים, בניירות, בנוזל שמדליקים בעזרתו ועוד. וכמו כן תהליך הכנת הארוחה יתארך בהכנתה על גריל הפחמים.
בריאות: צליית בשר על אש פתוחה ובחום גבוה ומצב בו האוכל סופג את העשן, גורם לייצור חומרים המזיקים לבריאות. כאשר אנחנו מחממים את הפחמים, הם מפרישים חומרים שאינם בריאים ונדבקים לבשר.
במידה ואתה מעוניין לרכוש גריל תעשייתי, בין אם זה גריל פחמים תעשייתי או גריל גז תעשייתי למסעדה, או אולי גריל חשמלי, חשוב מאוד לבחור בגריל תעשייתי שיתאים למטרות העסק שלך כי זה ישפיע על איכות האוכל שיבושל בו.
ולשם מטרה זו חברת "קירוסקאי- פלבם ציוד למסעדות ומטבחים תעשייתים" תשמח לייעץ לך מה כדאי לך לרכוש כדי שיתאים לך ולעסק שלך בצורה האופטימלית ביותר.
החברה תעזור לך להכניס למסעדה שלך את הטעמים והריחות המסורתיים שתוכל להשיג באמצעות תנורי פחמים מבית Pira, למשל תנור גחלים של פירה מנירוסטה, 110 ק"ג לשעה.
כמו כן, במידה ותתעניין בגריל חשמלי תלת פאזי של Ubert או בגריל גז רדיאנטי עם מדף תבלינים של Rebenet וגרילים אחרים, חברת "קירוסקאי- פלבם" תייעץ לך בשמחה במה כדאי לך לבחור.