אז מהו תנור הקומביסטימר? קומביסטימר הוא תנור המשלב בין בישול באוויר חם ובין בישול באדים, כאמור ניתן להפיץ אוויר חם, יבש ולח בתנור. התנור משלב בין 3 פונקציות שונות:
השילוב של שתי השיטות יחד מייחד את הקומביסטימר מתנורים אחרים, כלומר בעבר הבישול באדים נעשה במכשיר אחד, והבישול באוויר חם נעשה במכשיר אחר. כעת, השילוב של שתי השיטות יחד בתנור הקומביסטימר מאפשר לחסוך בזמן, בכסף ובמקום בזמן הכנת המזון. כך למשל, בישול המשלב אוויר חם עם אדים מונע מהבשר לאבד נוזלים בזמן הבישול, וכך מרבית משקל הבשר נשאר. כמו כן תנורי קומביסטימר שומרים יותר על חומרים מזינים במזון, שומרים על צבע המזון טוב יותר. ובנוסף באידוי ניתן לבשל שני מאכלים ביחד בלי שהטעמים והריחות יתערבבו ביניהם.
זאת ועוד: הכנת המזון הופכת למהירה יותר- תנורי קומביסטימר מבשלים מהר יותר מתנורים מסורתיים ושומרים על לחות בצורה טובה יותר מאשר תנורים מסורתיים ובישול בצורה אחידה יותר. כלומר, תנור הקומביסטימר מאפשר לבשל סוגי מזון שונים בצורה יעילה יותר מתנור רגיל על ידי שליטה בטמפרטורה ובלחות.
לפי האמור לעיל, אין זה מפתיע שקומביסטימר הוא תנור חובה בכל מטבח מקצועי. וניתן לראות שבישול באמצעות קומביסטימרים הפך לאהוד בשנים האחרונות הודות לכך שבזכות הבישול בהם, ניתן להשיג יתרונות רבים בבישול ואמצעי בקרה המאפשרים לעובד במטבח המקצועי, כמו שף או טבח, לבשל מזון ברמה גבוהה ואחידה. וזאת תוך חסכון בבזבוז מזון וחסכון במים ובחשמל. כמו כן, תנור כזה אידיאלי לשימוש במטבחים מוסדיים כי בעזרתו ניתן להכין ירקות, בשר ודגים בכמויות גדולות. התנור מספק יעילות, חסכון בזמן עובדים וחסכון במים ובחשמל.
מה ניתן לבשל באמצעות תנור הקומביסטימר?
בשר- בעזרת זרימת חום עדינה של התנור, ניתן לצמצם את התכווצות הבשר או איבוד ממשקלו ואיבוד הערך התזונתי הנגרמים בזמן תהליך של צלייה רגילה בתנור.
דגים- בעזרת שיטת האידוי נשמר טעמו של הדג, הערכים התזונתיים שלו והדג מתכווץ בצורה מינימלית ואינו נשבר במהלך הבישול.
ירקות- בישול בשיטת האידוי עוזרת לירקות כמו ברוקולי, גזר, תפוחי אדמה ועוד יישארו עם הערכים התזונתיים והצבעים המקוריים שלהם.
לחם, פשטידות ומאפים- כאשר התנור נמצא על מצב בישול משולב ניתן לבשל את המוצרים שיהיו פריכים מלמעלה, והלחות גורמת לכך שהמזון נשאר טרי ולח.
תנורי הקומביסטימר של RATIONAL
אלו הם תנורי הקומביסטימר המובילים בעולם שניתן למצוא בגדלים שונים, תוצרת גרמניה. ישנן שתי סדרות:
iCombi Classic– תנור המחליף מכשירי בישול קונבנציונליים רבים. הוא חזק, בעל ביצועים גבוהים, יעיל וקל לשימוש. בין היתר, הפונקציות שלו מבטיחות איכות בישול גבוהה ובכך ניתן לקבל את התוצאות שהמשתמש רוצה להשיג. הקומבי סטימר משלב בין ייצור רב לבין איכות מזון גבוהה. וכל זאת בשילוב תכניות בהפעלה פשוטה.
iCombi Pro– זהו תנור המאפשר פעולות בישול שונות במכשיר אחד: אפיה, צלייה, אידוי, בישול משולב ועוד. וכל זה באיכות גבוהה. כמו כן, תנור קומביסטימר רציונל, הוא תנור אינטלגנטי המתאים את הלחות, מהירות האוויר והטמפרטורה באופן אוטומטי. הודות לאינטליגנציה שלו התנור יכול לענות באופן דינאמי לדרישות המשתמש, למשל: האם דלת ארון הבישול הייתה פתוחה זמן רב מדי, האם הסטייק עבה מהרגיל ועוד. התנור מתאים את ההגדרות באופן אוטומטי ומספק את התוצאה הרצויה למשתמש ביעילות. ובכך אתה מקבל בטחון שתשיג את המטרות שלך. בנוסף בתנור ישנה נקודת חיבור מובנה ל- WiFi המאפשר לו להיכנס לאינטרנט כדי להתחבר לConnectedCooking- , שזוהי פלטפורמת האינטרנט הבטוחה של רציונל. פלטפורמה זו היא פתרון ניהול המטבח הדיגיטלי הממקסם את הפוטנציאל של מערכות הבישול שלך ללא תלות היכן הן נמצאות.
פונקציות התנור:
חברת "קירוסקאי- פלבם" מספקת פתרונות של ציוד ומכשור למטבח המקצועי במקצועיות ובמומחיות. ולכן תוכל לייעץ לך בכל שאלה וברצון לרכוש ציוד למטבח המקצועי ובתנורי הקומביסטימר בפרט. אתה מעוניין לרכוש קומביסטימר מהמובילים בעולם? אין זו בעיה כלל! בחברת "קירוסקאי- פלבם" תוכל להתרשם מהמבחר של תנורי הקומביסטימר המובילים בעולם של חברת RATIONAL תוצרת גרמניה, למשל iCombi Pro קומביסטימר 10 מגשים עם אינטלגנציה, תוצרת RATIONAL גרמניה, קומבי אנלוגי מסדרת iCombi Classic קומביסטימר 6 מגשים כפולים הפעלה ידנית ועוד רבים המתאימים לשימושך.
לסיכום,
הקומביסטימר הוא אחד המכשירים היעילים ביותר לאפיה ולבישול במטבח המקצועי משום שהוא מאפשר ליצור מנות בכמות גדולה, באיכות גבוהה ואחידה על ידי שליטה מבוקרת בטמפרטורה ובלחות. הבישול בתנור הקומביסטימר הינו מהיר יותר וחסכוני באנרגיה ובמים ולכן חסכוני כלכלית. בנוסף במכשיר זה ישנה שמירה על איכות המזון – המזון לא מתייבש ולא קטן. התנור חוסך במקום ובזמן- משום שהתנור יכול לבצע את מרבית העבודות הנעשות במטבח של על ידי מכשירים שונים כמו גריל, סיר לחץ ועוד. ולכן זהו מכשיר חובה בכל מטבח מקצועי!