צ'יפסר תעשייתי למסעדה הנקרא בשמו העברי מטגנת, מיועד לשימוש נרחב במטבח המקצועי ובעומסי עבודה גדולים.
המטגנת התעשייתית היא מכשיר לטיגון בשמן עמוק, והטיגון יתבצע כאשר השמן נמצא בטמפרטורת הטיגון שלו. הצ'יפסר משמש להכנת מגוון גדול של מאכלים כמו צ'יפס, בשר, וירקות מטוגנים. בעזרת צ'יפסר מקצועי תעשייתי בנפח גדול ניתן לטגן את המאכלים ביעילות.
חברת "קירוסקאי- פלבם" מספקת פתרונות של ציוד ומכשור למטבח המקצועי במקצועיות ובמומחיות.
כמו כן החברה מספקת מותגי צ'יפסרים איכותיים כמו Mareno, Henny Penny, Texas Gas ועוד.
ותוכל לקבל שירות וייעוץ ברכישת צ'יפסר בהתאם לצורכי העסק שלך. בנוסף תוכל למצוא בחברה מבחר גדול של צ'יפסרים בנפחים שונים לצרכים שונים.
זמן ההתאוששות של הצ'יפסר הוא הזמן שבו נדרש למכשיר הצ'יפסר להחזיר את השמן לטמפרטורת הטיגון שלו לאחר שהשמן התקרר בגלל המזון הקר שהוכנס לתוכו.
כלומר, כאשר מזון קר מוכנס לשמן, טמפרטורת השמן יורדת. ופרק הזמן הדרוש לשמן כדי לחזור לטמפרטורה המקורית שלו (בין 170 ל- 180 מעלות) הוא קריטי.
וזאת משום שככל שזמן ההתאוששות ארוך יותר, כך האוכל יהיה ספוג יותר בשמן.
ולכן כאשר ברצונך לבחור מכשיר צ'יפסר למסעדה או מכשיר צ'יפסר לבית קפה, או לכל עסק מזון אחר, חשוב שתבדוק האם זמן ההתאוששות של הצ'יפסר הוא קצר.
אזור שמן קר הינו השמן הנמצא מתחת לאזור הטיגון והטמפרטורה שלו נמוכה מטמפרטורת הטיגון. אל אזור זה מגיעים חלקי מזון שנשארו בשמן בזמן הטיגון במטרה למנוע את שריפתם בשמן החם. פינוי השאריות לאזור השמן הקר מאפשרת לקבל מזון איכותי בטיגון הבא. השאריות נמצאות באזור הקר מבלי להישרף עד לניקיון המכשיר.
סוגי צ'יפסרים
ישנם מספר סוגי צ'יפסרים:
צ'יפסר גז
צ'יפסר גז הוא מכשיר מקצועי לטיגון בשמן עמוק שמכסה את כל המאכל באופן שווה, וכמו כן מטגן את המאכל באחידות. אז כדי שהטיגון יהיה איכותי, הוא צריך להתבצע בטמפרטורות גבוהות מתאימות ושהמזון לא יימצא זמן ממושך בשמן ללא טיגון. מאידך, שהמזון לא יישרף מבחוץ ויהיה לא מוכן דיו מבפנים. לכן חשוב מאוד לבדוק שהצ'יפסר הוא עם זמן התאוששות קצר ויחזיר את חום הטמפרטורות במהירות אל החום הרצוי לטיגון הבא.
בצ'יפסר גז ההפעלה היא פשוטה וקלה וכמו כן שליטה מבוקרת על טמפרטורת השמן ומנגנוני בטיחות למניעת התלקחות השמן. זאת ועוד: אזור שמן קר שמונע את שריפת השמן. בזכות תכונות אלו מקבלים תוצאות איכותיות של מזון אשר עבר טיגון.
כיצד לבחור צ'יפסר גז?
כאשר ברצונך לבחור את הצ'יפסר שיתאים בצורה הטובה ביותר למטבח שלך, כדאי שתבדוק מספר פרמטרים:
צ'יפסר חשמלי
צ'יפסר חשמלי תעשייתי לטיגון עמוק הוא מכשיר תעשייתי המשמש לטיגון מזון כמו צ'יפס, תפוחי אדמה ומוצרי מזון אחרים בשמן. מכשיר זה עוצב כך שיוכל להחזיק כמות מסוימת של שמן. בצ'יפסר זה ישנו רכיב חימום אשר מחזיק את השמן בטמפרטורה מסוימת. לחלק מהצ'יפסרים החשמליים התעשייתיים יש מערכת סינון, ולמרביתם יש תרמוסטט אשר משמר את טמפרטורת השמן הרצויה. כמו כן, לחלקם יש טיימר כך שהשמן נכבה כאשר זמן הטיגון הרצוי עובר.
צ'יפסר דלפקי
צ'יפסר זה מונח על דלפק נירוסטה בתוך המטבח, הוא קומפקטי וחסכוני במקום שהוא תופס, וכמו כן קל יותר להזיז אותו ולנקות מתחתיו.
צ'יפסר רצפתי
זהו מכשיר גדול יחסית העומד על הרגליים על רצפת המטבח. הצ'יפסר מגיע לגובה הדלפק. בזכות העובדה שהצ'יפסר עומד על הרצפה, הוא משאיר מקום פנו על הדלפק אך מאידך, הוא תופס מקום על רצפת המטבח.
לסיכום,
לאחר שקיבלת מעט מידע על עולם הצ'יפסרים התעשייתיים, ואתה מעוניין ברכישת צ'יפסר לבית הקפה שלך, מטגנת פלאפל או מטגנת מקצועית למסעדה, חברת "קירוסקאי- פלבם" תשמח לייעץ לך במקצועיות איזה מכשיר כדאי לך לרכוש, שיתאים לך מבחינת הגודל, המחיר, צרכי העסק ועוד. למשל, צ'יפסר חשמלי 22 ליטר, ליין 900 של חברת Mareno, מטגנת חשמלית בלחץ ממוחשבת עם מסנן שמן של Henny Penny ועוד. נשמח לעמוד לשירותך!